توکن سوزی (token burn) چیست؟

  • 25 تیر 1400
۸

اسکناس‌ها یا سکه ‌ها گاهی در مکانی نامعلوم رها می‌شوند، پوسیده می‌شوند و از بین می‌روند و یا به هر دلیلی از چرخه بازار خود خارج می‌شوند. در بازار ارزهای دیجیتال نیز بسیاری از کوین‌ها و توکن‌ها توسط افراد فراموش می‌شوند و رها می‌شوند یا خیلی ها رمز کیف پول خود را فراموش می‌کنند؛ این امر با توجه به بالا رفتن ارزش ارزهای دیجیتال بسیار کمتر شده و افراد در نگهداری از کوین و توکن خود بسیار با دقت عمل می‌کنند. اما این فرآیند همچنان ادامه دارد به این صورت که توکن‌ها به صورت تعمدی از بین می‌روند و به اصطلاح سوزانده می‌شوند.

در ادامه با فرآیند توکن سوزی و دلایل آن بیشتر آشنا خواهیم شد:

توکن سوزی چیست؟

توکن سازی فرآیندی است که در طی آن تعدادی توکن یک ارز دیجیتال به طور دائمی از چرخه، حذف می‌شوند؛ بر خلاف تصور عموم این فرآیند به بقا و ارزش ارزهای دیجیتال کمک کرده است و باعث کنترل عرضه و تقاضل در بازار آن شده است. بازار بزر بیت کوین و الگوریتم‌های عرضه و تقاضا در این شبکه باعث شدند تا این شبکه نیاز کمتری به توکن سوزی داشته باشد.

۸

صرافی‌های ارزهای مانند صرافی بایننس نیز در بعضی موارد و موقعیت‌ها توکن سوزی می‌کنند و مقداری از توکن‌ها را برای همیشه از بین می‌برند.

توکن سوزی چگونه انجام می‌شود؟

توکن ها به روش‌های مختلف از چرخه برای همیشه حذف می‌شوند به این معنی که توکن‌ها وجو دارند اما امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد؛ یکی از این روش ها قراردادن امضای توکن‌ها در یک کیف پول است که آدرس و مقدار مشخصی توکن برای آن وجود دارد. به این کیف پول‌ها آدرس خورنده می‌گویند زیرا پس از انجام فرآیند همه اعضا اطلاعات و آدرس این کیف پول را می‌دانند اما دسترسی به آدرس آن مسدود و غیر ممکن می‌شود.

در اصل در فرآیند سوزاندن توکن از الگوریتم اجماع Proof-of-Burn (PoB) استفاده می‌شود که طی آن شبکه به ماینرها اجازه سوزاندن توکن‌ها و حذف آنها از چرخه معاملات را می‌دهد.

این فرآیند با برخی اهداف مشخص انجام می‌شود که به بقا و ارزش آن ارز کمک خواهد کرد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش ازش توکن‌ها با استفاده از الگوی عرضه و تقاضا:

هنگامی که مقداری از توکن ها سوزانده می‌شوند میزان عرضه آن توکن در بازار کاهش میابد و بدین صورت آن توکن کمیاب‌تر از قبل و با ارزش‌تر از قبل خواهد بود.

جلوگیری از حملات و اسپم‌ها:

یکی دیگر از دلایل توکن سوزی جلوگیری از حملات DDOS و اسپم ها در شبکه شبکه هست؛ به این صورت که توکن سوزی گاهی باعث افزایش کارمزدهای شبکه می‌شود و این از انجام معاملات اسپم جلوگیری می‌کند. در برخی از شبکه‌های ارزهای دیجیتال بخشی از معاملات به عنوان کارمزد سوزانده می‌شوند، مانند شبکه ارز دیجیتال ریپل (xrp).

۸

توکن سوزی نیز مانند بسیاری از الگوریتم‌های دیگر شبکه ارزهای دیجیتال با هدف نگهداری از شبکه و ازش دادن به آن ایجاد شده است. الگوریتم هایی که تا به حال از این نوع شبکه‌های بلاک چینی به خوبی حراست کرده‌اند و آن‌ها را به یکی از قطب‌های اقتصادی جهان تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *