شاخص ترس و طمع چیست؟

  • 5 تیر 1400
۳۱

شاید بازار ارزهای دیجیتال یکی از پر نوسان‌ترین بازارهای مالی در جهان است که معامله‌گران این بازار به شدت تصمیمات احساسی می‌گیرند. لذا این تصمیمات در قیمت‌های بازار بسیار تاثیرگذار خواهند بود.

شاخص ترس و طمع (Index of fear and greed) ابزاری است که برخی از تریدرها برای سنجش جو روانی بازار از آن بهره می‌برند.

شاخص ترس و طمع احساسات در جریان فعلی بازار را تجزیه و تحلیل کرده و به صورت عددی بین 0 تا 100  این شاخص را به ما نمایش می‌دهد.

این شاخص درواقع مثل یک دما سنج عمل می‌کند و به ما می‌گوید مقدار خریداران بیشتر است یا فروشندگان. به این ترتیب شاخص ترس و طمع بین اعداد 0 تا 100 نوسان می‌کند. عدد صفر به معنای ترس شدید و عدد صد به معنای طمع شدید در بازار خواهد بود.

محدوده های شاخص ترس و طمع

۳۱

ترس شدید (Extreme Fear):  بازه بین 0 تا 25 است که نشان دهنده ترس شدید در بازار میباشد. بسیاری از تحلیل گران از این موقعیت برای ورود به بازار استفاده میکنند.

ترس (Fear): بازه بین 25 تا 50 است که همچنان وجود ترس میان سرمایه گذاران بازار را تایید میکند.

طبیعی (Neutral): این عدد متناظر با عدد 50 است و بیانگر این موضوع است که میزان ترس و طمع در بازار یکسان است.

طمع (Greed): هنگامی که نمودار عدد بین 50 تا 75 را نشان میدهد شاهد این عبارت خواهیم بود و بیانگر طمع سرمایه گذاران برای سود بیشتر در بازار است.

طمع شدید (Extreme Greed): بازه بین 75 تا 100 نشان دهنده طمع شدید سرمایه گذاران برای دریافت سود بیشتر از بازار است. بسیاری از تحلیلگران تکنیکال در مورد ورود به بازار در این منطقه هشدار میدهند زیرا هر لحظه امکان ریزش قیمت وجود دارد و باعث ضررهای سنگین برای بسیاری از کاربران خواهد شد.

شاخص ترس و طمع چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟

نوسانات بازار: یکی از اجزای تشکیل دهنده این شاخص میزان نوسانات بیت‌کوین است. این عامل حدود 25 دصد از اندازه شاخص را تشکیل می‌دهد.

حجم بازار(volum): عامل دومی که در اندازه‌گیری شاخص ترسوطمع موثر است، حجم معاملات در بازار است. برای این‌کار به نوعی از میانگین حجم معاملات سی روزه و نود روزه استفاده می‌شود که در مجموع حدود 25 درصد روی این شاخص تاثیرگذار است.

ترند شدن: عامل دیگری که برای محاسبه این شاخص مورد استفاده قرار می‌گیرد اطلاعات متنی و ترند شدن در گوگل و شبکه‌های اجتماعی است. به این ترتیب که مشخص می‌شود که چه تعدادی ازمردم درباره یک دارایی خاص صحبت می‌کنند. 

نتیجه گیری

شاخص ترس و طمع یکی از شاخص‌هایی است که دید مناسبی را برای چگونگی شرایط معاملات بازار در مورد یک دارایی خاص یا حتی یک بازار به ما می‌دهد. احساسات مردم بازار را به حرکت در می‌آورد و شناختن این احساسات برای تصمیم گیری درست، بسیار کمک می‌کند.

زمانی که شاخص ترس زیاد شد، بدین معنی است که مردم در حال فروش هستند و اگر شاخص طمع افزایش یافت، یعنی تریدرها در حال خرید هستند.

از این شاخص می‌توان هم برای مقابله با این احساسات، و هم به عنوان تاییدیه استفاده کرد؛ اگر مشاهده کردید که شاخص، طمع شدید را نشان می‌دهد، می‌توانید به منظور کاهش ریسک، اندازه پوزیشن خود را کاهش دهید و یا اگر دیدید که همه در حال فروش هستند (شاخص ترس زیاد است)، منتظر تایید بمانید و در فرصت مناسب خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *