ارز دیجیتال زیلیکا ziliqa چیست؟

  • 23 خرداد 1400
۴ 1

زیلیکا به زبان ساده:

زیلیکا در واقع یک شبکه عمومی تعریف شده در بلاک‌چین است که با هدفی خاص و البته مهم برای جامعه این شبکه تولید شده است و در مسیر این هدف از الگوریتم حل مسئله‌ای به نام شاردینگ (sharding) بهره می‌برد؛ شاردینگ در واقع کمک می‌کند تا مشکل مقیاس پذیری که یکی از مسائل جدی در دنیای ارزهای دیجیتال و شبکه های آن‌هاست حل شود. این الگوریتم باعث می‌شود تا در صورت شلوغی شبکه و تعدد تراکنش‌ها، شبکه دچار کندی و اختلال نشود

۳ 1

سایت رسمی کمپانی زیلیکا تیم خود را اینگونه معرفی می‌کند:

ما یک تیم جهانی متشکل از دانشمندان با تجربه، مهندسان، سرمایه گذاران و متخصصان صنعت هستیم. ما یک اشتیاق مشترک داریم که بلاک‌چین و کمک‌هایی است که میتواند به مردم بکند.

تاریخچه زیلیکا:

پروژه زیلیکا توسط مدیرانی همچون آمریت کومار، تحصیل کرده دانشگاه سنگاپور و یوغی جیکا در سال 2017 میلادی عرضه اولیه شد که این فرآیند تا ژانویه سال بعد ادامه داشت؛ این عرضه اولیه مبلغی در حدود 3/18 میلیون دلار برای کمپانی آورده مالی داشت. قیمت واحد این ارز در زمان عرضه اولیه برابر 113422/. دلار بود که معادل ریالی آن 5160 ریال بوده است.

این ارز نیز مانند خیلی از ارزهای دیجیتال که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند ابتدا بر روی بلاک‌چین اتریوم فعالیت می‌کرد و استقلال این شبکه از بلاک‌چین اتریوم در سال 2019 با انتقال این شبکه بر روی بلاک‌چین اختصاصی این ارز با نماد Zil اتفاق افتاد.

ارز دیجیتال زیلیکا چگونه کار می‌کند؟

در ابتدا باید بگوییم زیلیکا بر اساس الگوریتم اثبات کار عمل می‌کند و این بدین معنی است که زیلیکا از دسته ارزهای دیجیتال قابل استخراج است که عرضه کل آن برابر 21 میلیارد واحد ZIL خواهد بود. همان طور که گفتیم این شبکه از الگوریتم sharding استفاده می‌کند و در این عملکرد نودها به صورت بخش‌هایی هستند که هر بخش را یک شارد می‌نامند؛ هر شارد وظیفه پردازش را به عهده دارد و میزان تراکنش‌های قابل پردازش میان شاردهای شبکه تقسیم می‌شوند

و هر کدام به صورت جداگانه تراکنش های مربوط به خود را پردازش می‌کنند، در حالی که با یکدیگر در ارتباط هستند.

برای مدیریت این شاردها، یک شارد به عنوان شارد DS عمل می‌کند بدین معنی که این شارد وظیفه دارد تا بر صحت عملکرد دیگر شاردها نظارت کند و در ساخت بخش‌ها و بلوک‌ها کمک کند و در نهایت پردازش های انجام شده را جمع آوری کند.

توکن اصلی شبکه زیلیکا، زیل است که با نماد اختصاری ZIL شناخته می‌شود. از این توکن برای پرداخت پاداش های استخراج کنندگان و پاداش پردازش معاملات استفاده می‌شود. حداکثر میزان تراکنش ثبت شده در این شبکه، تعداد 2828 تراکنش در ثانیه بوده است که نشان می‌دهد توسعه دهندگان این ارز دیجیتال تا حد خوبی به هدف خود رسیده‌اند و توانسته اند رقیب خوبی برای ارزهای مشابه باشند.

۲ 1

برسی کیفیت زیلیکا برای سرمایه گذاری:

با توجه به هدف این شبکه که رفع یکی از شدیدترین نیازهای جامعه ارزهای دیجیتال است میتوان انتظار رشد قابل توجهی از این ارز رمزپایه در آینده داشت همچنین باید بگوییم گذشته این ارز نیز مانند دیگر ارزهای دیجیتال موفق، چشمگیر بوده است به طوری که طی دو سال گذشته رشدی در حدود 225 درصد شامل حال ارز این ارز شده است.

این ارز در زمان نگارش این مقاله با قیمتی برابر 071740/0 دلار در صرافی های معتبر خرید و فروش می‌شود.

در برسی نمودار این ارز مشاهده می‌شود که پس از یک قله (تجربه یک صعود و سپس نزول قیمت) در سال 2018 قیمت این ارز نوسان شدیدی نداشته است و یک مسیر تعادلی را تجربه کرده است؛ این روند تقریبا تا نوامبر 2020 ادامه داشته است که البته کاربران زیادی در همین مدت هم سودها و زیان‌هایی را تجربه کردند و در نوامبر 2020 نمودار این ارز، روندی صعودی را در پیش گرفت. این ارز در شش ماه اخیر نسبت به زمان نگارش این مقاله حدود 305 درصد رشد داشته است که این عدد می‌تواند هر سرمایه‌گذاری را وسوسه کند.

در نهایت می‌توان گفت اگر علاقه‌مند به موضوعات بلاک‌چین و سرمایه‌گذاری در شبکه‌های بلاک‌چینی هستید زیلیکا با توجه به ارتباط تنگاتنگی که با رفع مشکلات اینگونه شبکه‌ها و آینده آنها دارد می‌تواند انتخب خوبی برای شما باشد. امروزه در صرافی های معتبر مانند Binance ، می‌توان اقدام به خرید و فروش این ارز دیجیتال کرد و کیف‌های معتبر و شناخته شده از این ارز پشتیبانی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *