ارز دیجیتال ترونیکس TRX چیست؟

  • 23 خرداد 1400
۲ 1

ترون به زبان ساده

ترون در واقع یک پلتفرم غیر متمرکز بر پایه تکنولوژی بلاک‌چین است که هدف ساخت یک سیستم سرگرمی و ارائه محتوا رایگان و جهانی را دنبال می‌کند. سیستمی که اجازه انتشار مقرون به صرفه محتوای دیجیتال را به تولیدکنندگان محتوا در سراسر دنیا می‌دهد.

ترون در سپتامبر سال 2017 میلادی  توسط یک شرکت سنگاپوری به نام Tron Foundation  با سرپرستی جاستین سان (Justin sun) ابداع و پیاده سازی شد؛ که این شرکت با بهره‌گیری از تیم توسعه داخلی که شامل توسعه دهندگان خبره و مشهور بود به این مهم دست یافت.

حذف آقای واسطه در سیستم ترون

ترون با استفاده از تکنولوژی مستقیم peer-to-peer و قابلیت های بلاک‌چین سعی کرده میان تولید کننده محتوا و مصرف کننده آن ارتباط مستقیم و بدون واسطه ای ایجاد کند و واسطه ها را حذف کند که نتیجه آن قیمت بهتر برای مصرف کننده و سود بهتر برای تولید کننده خواهد بود و نتیجه یک موقعیت دو سر برد بوجود خواهد آمد و در نتیجه ارائه دهندگان صرف محتوا و نرم افزار هایی مثل نتفلیکس، فیلیمو، برنامه های دانلود نرم‌افزار و … از چرخه محتوا حذف خواهند شد.

۳ 1

ارز دیجیتال ترون یا ترونیکس چیست؟

شبکه ترون از ارز دیجیتال خود به نام ترونیکس یا به اختصار TRX برای معملات بهره می‌برد. این ارز امروزه در بسیاری از صرافی ها قابل خرید و فروش است و همین ‌طور قابل تبدیل به ارزهای دیجیتال (cryptocurrency) دیگر مانند بیتکوین و …

ترونیکس را میتوانید در کیف پول هایی که از اتریوم پشتیبانی می‌کنند ذخیره کنید.

کاربران می‌توانند از این رمز ارز برای خرید محتوای مورد نیاز خود در شبکه ترون استفاده کنند و یا در ازای تولید محتوا ترونیکس دریافت کنند علاوه بر اینکه می‌توانید آن محتوا را در این شبکه به اشراک بگذارید به طور که خیلی از کارشناسان این ارز دیجیتال و شبکه آن را نسل سوم وب می‌‌دانند.

سازندگان این ارز دیجیتال مدعی هستند که ظرفیت انجام 2000 تراکنش در ثانیه برای این ارز وجود دارد که این عدد بسیار قابل توجهی است و عددی چندین برابر این ظرفیت در دیگر ارز هاست.

۴ 1

ارز دیجیتال ترونیکس چگونه کار می‌کند؟

ارز غیرمتمرکز ترون با استفاده از سه لایه به فعالیت خود ادامه می‌دهد که این سه لایه عبارت اند از:

  • لایه ذخیره
  • لایه مرکزی
  • لایه اینترفیس یا اپلیکیشن

الگوریتم نماینده های ناظر، الگوریتمی است که ترون با ساتفاده از آن صحت تراکنش ها را برسی می کند و بر خلاف ارز هایی که همه اعضا بر تراکنش های آن نظارت می‌کنند این ارز از تعدادی نماینده برای تولید بلاک ها و تایید صحت تراکنش ها استفاده می‌کند و این نمایندگان حتما 9999 واحد ترونیکس پرداخت می کنند تا در لیست نمایندگان قرار گیرند و در صورتی که به درستی عمل نکنند از این لیست حذف می‌شوند و نماینده دیگری با رای‌گیری جایگزین آن‌ها در شبکه می‌شود؛ این رای‌گیری هر 6 ساعت انجام می‌شود و نمایندگان به روز و در لحظه انتخاب می‌شوند. سالانه تقریبا مقدار 336000000 واحد TRX به نمایندگان تعلق می‌گیرد.

برسی کیفیت ترونیکس برای سرمایه‌گذاری

ارز دیجیتال ترونیکس بعد از تجربه یک قله (صعود و سپس نزول) در سال 1396 یا همان 2018 میلادی روندی تقریبا متعادل را بدون نوسانات شدید طی می‌کند و سود دارندگان ایرانی این ارز بیشتر از رشد دلار بوده است.

این ارز اوج قیمتی معادل 220555/. دلار را تجربه کرده است و نسبت به این اوج در زمان نگارش این مقاله حدود 85 درصد پایین تر معامله می‌شود؛ همچنین در برسی بلند مدت این ارز باید بگوییم نسبت به دیگر ارز‌ها سود کمتری داشته است به طوری که در طول یک سال گذشته حدود 128 درصد رشد داشته است. با این حال همچنان می‌توان گفت که این سود در مقایسه با دیگر حوزه‌های سرمایه‌گذاری سود مناسبی است.

۵ 1

در نهایت می‌توان گفت از نظر بسیاری از کارشناسان این ارز دیجیتال می‌تواند آینده درخشانی داشته‌باشد در حالی که نظریه‌ای آینده آن را انحصار طلبی می‌داند؛ به هر حال این ارز امروزه مورد توجه قرار گرفته و بسیاری به آینده آن بسیار امیدوار هستند و آن را فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری و همچنین ارائه محتوای تولیدی خود می‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *